Beszélgetésünk a Miénk a Pálya! podcastban
03.11.2021
Szerző: Tibor Schaffhauser

A pályatanácsadással foglalkozó Miénk a pálya! legújabb podcast-részében Olti Máté, a Green Policy Center egyik társalapítója mesél arról, hogy mi lehet az egyik módja az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek.


A Miénk a Pálya! podcast műsoraiban egy-egy alapszakmán keresztül részletesen áttekintik a meghívott beszélgető partnerek segítségével az új képzési rendszer követelményeit, a munkaerőpiac várható lehetőségeit, legyen szó akár kisvállalkozások, akár a multinacionális közeg, akár a freelancerek világáról.

A podcast legújabb részében Olti Máté, szakmai műhelyünk egyik társalapítója mesél egyebek mellett a Green Policy Center kezdeti lépéseiről, tevékenységéről, tanácsadói munkáról, tapasztalatokról, a munkánkban rejlő motivációkról, készségekről a fenntarthatóság és környezetvédelem területén. A Podcast az alábbi linken hallgatható meg.


Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímaváltozás és Biztonság Magyarországon – eredménybemutató konferencia

Klímaváltozás és Biztonság Magyarországon – eredménybemutató konferencia

A klímaváltozás milyen negatív hatásaira kell felkészülnie hazánknak és melyek azok, amelyek biztonsági kihívásokká válhatnak, amennyiben nem kezeljük őket időben? Ezekre a kérdésekre igyekeztünk választ adni a „Klímaváltozás és biztonság Magyarországon” című projektünk eredménybemutató konferenciáján.

Az Európai Parlament megálljt int a zöldrefestésnek

Az Európai Parlament megálljt int a zöldrefestésnek

Az Európai Parlament január közepén zöld jelzést adott egy irányelvre, amely javítani fogja a termékek címkézését és betiltja a megtévesztő környezeti állítások használatát a jövőben. Mit is takar azonban ez az irányelv és mi a jelentősége?

A klímaváltozás elleni küzdelem anyagilag is megéri és még pénz is lenne rá

A klímaváltozás elleni küzdelem anyagilag is megéri és még pénz is lenne rá

Az egyik legnagyobb európai zöld szervezet, a CAN Europe friss tanulmánya megerősíti azt a korábban már több hazai elemzés által is kimutatott eredményt, miszerint a Párizsi Megállapodás klímacéljainak elérése összességében pénzben kifejezhető hasznot is hajt a társadalomnak. Ezt összevetve a Green Policy Center elérhető pénzügyi forrásokról készült 2023-as elemzésével – amely bőségesen tárt fel uniós és hazai, klímavédelemre fordítható forrásokat – elmondható, hogy az erősebb fellépés további halogatásával csak magunknak ártunk, gazdaságilag is. Lássuk, miért!