A Green Policy Center őszi tervei – évadindító podcast adás
09.17.2021
Szerző: Tibor Schaffhauser

Új uniós klímapolitikai jogszabálycsomag, rádióműsor hazai zöld jógyakorlatokról, szakmai vitarendezvények a 2022-es parlamenti választásokra készülve – szakmai műhelyünk izgalmas félévnek néz elébe. Ezekről és a különféle őszi terveinkről beszélgettek a Green Policy Center munkatársai a KLíMA – Zöldpolitikai Percek podcast második évadának első adásában.


Szakmai műhelyünk az őszi időszakban több új kezdeményezéssel is készül, ezekről a tervekről beszélgettek a Green Policy Center munkatársai a KLíMA – Zöldpolitikai Percek podcast második évadának első adásában. Hamarosan útjára indítjuk a Klímabajnokok című műsorunkat, amelyben hazai zöld jógyakorlatokat fogunk bemutatni, amelyeket akár mi is át tudunk ültetni a mindennapjainkba. A műsor első adását a Mária Rádión lehet majd hallgatni szeptember 23-án 18:00-tól. A teljes vágatlan beszélgetést pedig a Green Policy Center podcast csatornáján lehet majd elérni.

Ezen felül az Európai Bizottság a nyár folyamán mutatta be új Fit for 55 elnevezésű klímapolitikai jogszabálycsomagját, amelynek az a célja, hogy felkészítse az Európai Uniót és tagállamait a megemelt, legalább 55%-os kibocsátás-csökkentési cél elérésére. A jogszabálycsomag véglegesítése még sok egyeztetést igényel, ezt a munkát tervezi szakmai műhelyünk elemzésekkel, javaslatokkal és szakmai beszélgetésekkel támogatni.

Végül a podcast adásban szó esik a harmadik új kezdeményzésünkről is. A Green Policy Centernél úgy véljük, hogy a 2022-es országgyűlési választásokra készülve túl kevés szó esik a zöld kérdésekről, ezért szeretnénk az ilyen jellegű szakmai vitákat is támogatni. Hogy ezt miként tervezzük, arról a podcast adásban hallhatunk további részleteket.



Kapcsolódó bejegyzések