Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Herner Katalinnal, a KÖVET Egyesület elnökével
10.22.2021
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld jógyakorlatokat mutatunk be meghívott beszélgetőpartnereink segítségével. Második adásunk vendége Herner Katalin, a KÖVET Egyesület elnöke volt, akivel a városok és az ipar közös alkalmazkodási lehetőségeiről beszélgettünk.


A következő évtizedek legnagyobb kihívása a klímaváltozás. A beszélgetés során megtudhattuk, hogy az ezzel összefüggő negatív hatások eltérőek a különböző régiókban, így kezelésének egyik leginkább hatékony módja a helyi közösségek szintjén történő klímaalkalmazkodási eljárások kidolgozása és megvalósítása. A helyi szinten megvalósuló intézkedések eredményeként a növekvő alkalmazkodóképesség elősegíti az éghajlatváltozás okozta sérülékenység csökkentését.

A Klímabajnokok című rádióműsorunk október 21-ei adásában arról beszélgetünk hogyan tudnak a helyi közösségek és az ipar együttműködni egy zöldebb jövő kialakítása érdekében. Herner Katalin a kazincbarcikai CLIMCOOP alkalmazkodási projektjéről számolt be, amely beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg.

Rádióműsorunk novemberi adásában pedig arról fogunk meghívott beszélgetőpartnereinkkel beszélgetni, hogy mit tehetnek az ökoközösségek a klímaváltozás megállításáért.



Kapcsolódó bejegyzések