A magyar Kormány törekvései a klímasemlegesség elérése érdekében – Beszélgetés Steiner Attila államtitkárral
05.02.2021
Szerző: Tibor Schaffhauser

Habár most a koronavírus okozta válság kezelése áll a tevékenységek fókuszában, a Kormány nem feledkezett el egyéb hosszútávú politikákról és célokról sem. E körben tovább folytatódik a klímasemlegességi cél felé történő elmozdulás – mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a KLíMA – Zöldpolitikai Percek legújabb podcast adásában.


A podcast beszélgetés során betekintést nyerhettünk abba, hogy hogyan tervezi a magyar Kormány az általa a világon hetedikként törvényben rögzített klímasemlegességi célt elérni. A beszélgetés keretében Steiner Attila ismertette azt is, hogyan tervezi a Kormány a miniszterelnök által is többször hangoztatott cél, a körforgásos gazdaság megvalósítását Magyarországon.

A beszélgetés során kitértünk a hazai épületállomány energetikai fejlesztéséről, a közlekedési szektorban továbbra is folyamatosan növekvő kibocsátások kezeléséről, valamint a klímavédelmi törekvések pénzügyi támogatásáról is.

A podcast beszélgetés hamarosan megjelenő második részében arról beszélgettünk Steiner Attilával, hogy Magyarország hogyan áll az európai uniós klímapolitikai folyamatokhoz, szó esik a gáz jövőbeni szerepéről, illetve a kormány lakossági szemléletformálási terveiről is.

A teljes beszélgetés ezen a linken hallgatható meg:


Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Sápi Zsófia és Laky Zoltán újságírókkal

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Sápi Zsófia és Laky Zoltán újságírókkal

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor mostani adásában Sápi Zsófiával, a Greendex főszerkesztőjével és Laky Zoltánnal, a Válasz Online újságírójával beszélgettünk.