Klímabajnokok – A Green Policy Center új rádióműsora – beszélgetés Sipos Katalinnal, a WWF Magyarország igazgatójával
09.26.2021
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center „Klímabajnokok” címmel új havi rendszerességgel jelentkező rádióműsort indított a Mária Rádióval együttműködésben. A beszélgetések során magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld jógyakorlatokat mutatunk be meghívott beszélgetőpartnereink segítségével. Első adásunk vendége Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója volt, akivel egy a céges kibocsátásokat semlegesítő hazai projektről beszélgettünk.


A természeti környezet közjó, az egész emberiség öröksége, és mindenki felelősséggel tartozik érte.

Olvasható Ferenc pápa Laudato Si’ enciklikájában. De mit tehetünk mi, magyarok a természeti környezet megvédéséért és a klímaváltozás megfékezéséért? Hogyan alkalmazkodhatunk hozzá, és hogyan kerülhetünk harmóniába a természettel?

A Green Policy Center szakmai műhely rendszeres beszélgető sorozatában ezekre a kérdésekre keressük a választ.
Első adásunkban Sipos Katalinnal, a WWF Magyarország igazgatójával beszélgetünk egy úttörő hazai kezdeményezésről. Ennek során a Magyar Nemzeti Bank Pápateszéren egy örökerdő létrehozásával járul hozzá a káros kibocsátásainak semlegesítéséhez. A rövidebb műsort 2021. szeptember 23-án, este 18 órától lehetett meghallgatni a Mária Rádióban, a teljes beszélgetés pedig a lenti linken érhető el.

Sorozatunk második részében Herner Katalint, a KÖVET Egyesület igazgatóját kérdezzük arról, hogy a hazai vállalatok hogyan alkalmazkodnak a klímaváltozás hatásaihoz. A műsor október 21-én, este 6 órától lesz hallható a Mária Rádióban, míg a teljes beszélgetés elérhető lesz szakmai műhelyünk podcast csatornáján.Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Lányi András filozófussal, íróval

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Lányi András filozófussal, íróval

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor mostani adásában Lányi András filozófussal, íróval, az egyik legismertebb hazai környezetvédővel beszélgettünk.

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés a Felelős Gasztrohős, a Rakun Dobozközösség és a PatternWise vezetőivel

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés a Felelős Gasztrohős, a Rakun Dobozközösség és a PatternWise vezetőivel

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor mostani adásában Horváth Saroltával, környezetvédelmi szakjogásszal, a Felelős Gasztrohős Alapítvány és RAKUN Dobozközösség társalapítójával, valamint Révai Mátyást humánökológussal, a Patternwise Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Tóth Andi és Jaczenkó Edit szerzőkkel

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Tóth Andi és Jaczenkó Edit szerzőkkel

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor idei utolsó adásában Tóth Andi és Jaczenkó Edit szerzőkkel a Karácsonyról és a túlfogyasztásról beszélgettünk.