Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – Beszélgetés Takács-Sánta Andrással, a Kisközösségi Program vezetőjével
11.21.2021
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld jógyakorlatokat mutatunk be meghívott beszélgetőpartnereink segítségével. Harmadik adásunk vendége Takács-Sánta András, a Kisközösségi Program vezetője volt, akivel az ökoközösségekről beszélgettünk.


Az ökoközösségek hallatán sokan radikális elköteleződésekre asszociálnak. Valójában ezek olyan helyi kezdeményezések, amelyek fenntarthatóbb, a fogyasztói kultúrán túlmutató eszközökkel próbálnak tenni a környezetért és magáért a közösségért. Mit tehetnek az ökoközösségek a klímaváltozás megállításáért?

Többek között erről beszélgettünk a Klímabajnokok november 18-ai adásában Takács-Sánta Andrással, az ELTE humánökológia mesterszak és a Kisközösségi Program vezetőjével, amely beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg.

Rádióműsorunk novemberi adásában pedig arról fogunk meghívott beszélgetőpartnereinkkel beszélgetni, hogy a helyi önkormányzatok milyen lépéseket tudnak tenni a klímaváltozás negatív hatásai elleni alkalmazkodás érdekében.



Kapcsolódó bejegyzések