Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés a Teremtésvédelmi Műhely munkatársaival
06.08.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld jógyakorlatokat mutatunk be meghívott beszélgetőpartnereink segítségével. A nyári szünet előtti utolsó adásunk vendégei Kodácsy Tamás és Szűcs Boglárka, a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Műhely munkatársai voltak.


“Isten az egész világot úgy szerette, hogy ezért az egyszülött fiát adta. És ezért nekünk nincsen semmi jogunk arra, hogy ezt elpusztítsuk.” – a teremtésvédelem egyik alapgondolata mentén Kodácsy Tamással és Szűcs Boglárkával teremtésvédelmi jó gyakorlatokról beszélgettünk a Klímabajnokok legújabb adásában.

Felmerült az is, hogy van-e még időnk, hogy elkerüljük a klímaváltozás súlyosabb következményeit? Nem tudhatjuk a választ, ám a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Műhely munkatársai szerint “nem menthetjük fel magunkat azzal, hogy azt mondjuk, hogy már úgyis mindegy.”


Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés dr. Páldy Annával, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szaktanácsadójával

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés dr. Páldy Annával, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szaktanácsadójával

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld jógyakorlatokat mutatunk be meghívott beszélgetőpartnereink segítségével. Nyolcadik adásunk vendége dr. Páldy Anna, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szaktanácsadója volt, akivel arról beszélgettünk, hogyan érinti egészségünket a klímaváltozás.

Mit tesznek a határon túli magyarok a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért?

Mit tesznek a határon túli magyarok a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért?

Egyre többet hallhatunk olyan hazai jógyakorlatokról és szervezetekről, amelyek a klímaváltozás ellen, a fenntarthatóságért küzdenek. Azonban a határon túlon működő magyar zöld szervezetek munkája szinte egyáltalán nem ismert itthon. Így született meg a Green Policy Center zöld szakmai műhely részéről az ötlet, hogy podcastjában, a Klíma – Zöldpolitikai Perceken belül külön minisorozatot szenteljen nekik.