Trendek és kilátások: esélylatolgatás a hazai környezet- és klímavédelem következő 4 évéről
07.11.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A 31. Zöld Civil Országos Találkozón Csongrádon tartott “Trendek és kilátások: esélylatolgatás a hazai környezet- és klímavédelem következő 4 évéről” kerekasztal-beszélgetésen vettünk részt, amelynek felvétele elérhető vált.


A 2022-es Zöld Civil Országos Találkozón igazgatónk, Huszár András részt vett a találkozó első panelbeszélgetésében, ahol Sipos Katalinnal a WWF Magyarország igazgatójával és Gyura Gáborral a UN Environment Programme tanácsadójával beszélgettek a magyar zöldpolitika előttünk álló időszakáról. A beszélgetést Czinkóczi Sándor, a 444 újságírója vezette.

A beszélgetés immár meghallgatható a Greenfo.hu – Zöld iránytű a neten podcastján:


Kapcsolódó bejegyzések

 

A sürgősség érzete a tárgyalótermeken kívül maradt – az egyiptomi klímakonferencia első hetének elemzése

A sürgősség érzete a tárgyalótermeken kívül maradt – az egyiptomi klímakonferencia első hetének elemzése

Szombat este valamivel éjfél előtt véget értek az Egyiptomban jelenleg is zajló ENSZ COP27 klímatárgyalások szakmai egyeztetései, átadva a lehetőséget a második héten érkező minisztereknek a politikai egyezségek meghozatalára. Bár sok előrelépést láthattunk és közeledtek a fejlett és fejlődő országok álláspontjai, még rengeteg munka áll a tárgyaló felek előtt a konferencia második hetében annak érdekében, hogy valódi eredményekről beszélhessünk Egyiptomban. A Green Policy Center helyszínen tartózkodó kollégájának gyorselemzése.

ENSZ klímakonferencia – Egyensúlykeresés a finanszírozás és az ambíció között

ENSZ klímakonferencia – Egyensúlykeresés a finanszírozás és az ambíció között

A héten kezdődik az ENSZ 27. éves éghajlatvédelmi klímakonferenciája, a COP27 Egyiptom elnökletével. Az „Afrikai COP”, ahogy a fejlődő országok illetik a konferenciát, komoly kihívások előtt áll: egyszerre kell növelnie a kibocsátás-csökkentési ambíciót, hogy tarthatók legyen az éghajlati célok és megőrizze a reménysugarat a kis szigetországoknak a túlélésre, valamint meg kell felelnie a fejlődő országok hatalmas pénzügyi elvárásainak is. Vajon sikerül-e az egyiptomi elnökségnek mindegyik fél számára elfogadható egyezségeket tető alá hoznia és milyen szerepe lesz mindezekben az Európai Uniónak?