Trendek és kilátások: esélylatolgatás a hazai környezet- és klímavédelem következő 4 évéről
07.11.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A 31. Zöld Civil Országos Találkozón Csongrádon tartott “Trendek és kilátások: esélylatolgatás a hazai környezet- és klímavédelem következő 4 évéről” kerekasztal-beszélgetésen vettünk részt, amelynek felvétele elérhető vált.


A 2022-es Zöld Civil Országos Találkozón igazgatónk, Huszár András részt vett a találkozó első panelbeszélgetésében, ahol Sipos Katalinnal a WWF Magyarország igazgatójával és Gyura Gáborral a UN Environment Programme tanácsadójával beszélgettek a magyar zöldpolitika előttünk álló időszakáról. A beszélgetést Czinkóczi Sándor, a 444 újságírója vezette.

A beszélgetés immár meghallgatható a Greenfo.hu – Zöld iránytű a neten podcastján:


Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés a Teremtésvédelmi Műhely munkatársaival

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés a Teremtésvédelmi Műhely munkatársaival

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld jógyakorlatokat mutatunk be meghívott beszélgetőpartnereink segítségével. A nyári szünet előtti utolsó adásunk vendégei Kodácsy Tamás és Szűcs Boglárka, a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Műhely munkatársai voltak.

Klímasemlegesség 2050 Konferencia –  Klímasemlegesség pártpolitikától mentesen, szakmai alapon

Klímasemlegesség 2050 Konferencia – Klímasemlegesség pártpolitikától mentesen, szakmai alapon

Nem könnyű itthon olyan higgadt szakmai párbeszédet folytatni a klímasemlegesség kapcsán, amely nélkülözi a félrevivő ideológiai vitákat. A Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencián idén második éve tettünk erre kísérletet, mert úgy gondoljuk, hogy a klímasemlegesség megvalósításához érdemi párbeszédre van szükség az eltérő területről érkező szereplők között.