Trendek és kilátások: esélylatolgatás a hazai környezet- és klímavédelem következő 4 évéről
07.11.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A 31. Zöld Civil Országos Találkozón Csongrádon tartott „Trendek és kilátások: esélylatolgatás a hazai környezet- és klímavédelem következő 4 évéről” kerekasztal-beszélgetésen vettünk részt, amelynek felvétele elérhető vált.


A 2022-es Zöld Civil Országos Találkozón igazgatónk, Huszár András részt vett a találkozó első panelbeszélgetésében, ahol Sipos Katalinnal a WWF Magyarország igazgatójával és Gyura Gáborral a UN Environment Programme tanácsadójával beszélgettek a magyar zöldpolitika előttünk álló időszakáról. A beszélgetést Czinkóczi Sándor, a 444 újságírója vezette.

A beszélgetés immár meghallgatható a Greenfo.hu – Zöld iránytű a neten podcastján:


Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímaváltozás és biztonság Magyarországon – szakpolitikai javaslatok

Klímaváltozás és biztonság Magyarországon – szakpolitikai javaslatok

A Klímaváltozás és biztonság Magyarországon című projektünk keretében áttekintettük és értékeltük azokat a környezeti kihívásokat, amelyek kezelésére hazánk jelenleg még nem készült fel megfelelően, vagy amelyek közép- és/vagy hosszú távon válhatnak biztonsági kihívásokká, amennyiben nem teszünk ellenük időben. Ezek kezelésére a projekt keretében szakpolitikai javaslatokat is megfogalmaztunk.

Az EU kétéves klímadiplomáciai tervei – elegendők-e a nemzetközi klímavédelmi törekvések beindítására?

Az EU kétéves klímadiplomáciai tervei – elegendők-e a nemzetközi klímavédelmi törekvések beindítására?

A nemrég zárult koppenhágai miniszteri csúcsra készülve az európai külügyminiszterek elfogadták az EU nemzetközi klímadiplomáciáját meghatározó zöld diplomáciáról szóló következtetéseit, amellyel az a célja, hogy előre vigye a tavalyi dubaji klímacsúcson elfogadott nemzetközi vállalásokat. Miért fontos a klímaváltozás elleni fellépésben a zöld diplomácia és elegendők lesznek-e az EU által azonosított intézkedések a globális klímavédelmi törekvések felfuttatására?