Klímasemleges bankolás Magyarországon – helyzetértékelés
11.25.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center zöldpolitikai szakmai műhely meghívja a 2022. december 9-én 10 órakor kezdődő Klímasemleges bankolás Magyarországon – a hazai bankszektor helyzete című tanulmány online bemutatójára.


A klímasemleges bankolásnak egyre nagyobb szerepe van az éghajlatváltozással szembeni fellépés során, amit a nemzetközi trendek is tükröznek. A hazai trendek azonban nem ezt mutatják; a folyamat különféle okok miatt még várat magára. A Green Policy Center online előadás keretében mutatja be a hazai bankszektor klímasemlegességhez való viszonyát és olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: Mely kihívásokkal kell szembenéznie a magyar bankoknak a klímasemlegességre való átállás során? Miféle lehetőségek rejlenek a klímasemleges bankolásban? Hogyan tudnának a magyar bankok is bekapcsolódni ebbe a nemzetközi pénzügyi trendbe?

Az eseményen bemutatásra kerül a Green Policy Center által készített helyzetfelmérése, amely a hazai bankszektor felkészültségét vizsgálja a klímasemlegességi célok elérésének támogatásában. A tanulmánybemutató követően a hallhatóságnak lehetősége lesz kérdéseket feltennie az előadóknak.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mely az alábbi felületen lehetséges:



Kapcsolódó bejegyzések

 

Indulj el a “zöld utadon” a Green Policy Center közösségépítő nyári táborával!

Indulj el a “zöld utadon” a Green Policy Center közösségépítő nyári táborával!

A Green Policy Center, Magyarország zöld szakmai műhelye téged is vár, hogy csatlakozz az első közösségépítő nyári táborunkhoz 2024 júliusában! Készülj fel egy felejthetetlen élményre, amely amely a kikapcsolódáson túl tele lesz hasznos információkkal, inspirációval, cselekvési lehetőséggel és sok-sok beszélgetéssel hasonló érdeklődési körű táborozókkal.