Klímasemleges bankolás Magyarországon – helyzetértékelés
11.25.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center zöldpolitikai szakmai műhely meghívja a 2022. december 9-én 10 órakor kezdődő Klímasemleges bankolás Magyarországon – a hazai bankszektor helyzete című tanulmány online bemutatójára.


A klímasemleges bankolásnak egyre nagyobb szerepe van az éghajlatváltozással szembeni fellépés során, amit a nemzetközi trendek is tükröznek. A hazai trendek azonban nem ezt mutatják; a folyamat különféle okok miatt még várat magára. A Green Policy Center online előadás keretében mutatja be a hazai bankszektor klímasemlegességhez való viszonyát és olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: Mely kihívásokkal kell szembenéznie a magyar bankoknak a klímasemlegességre való átállás során? Miféle lehetőségek rejlenek a klímasemleges bankolásban? Hogyan tudnának a magyar bankok is bekapcsolódni ebbe a nemzetközi pénzügyi trendbe?

Az eseményen bemutatásra kerül a Green Policy Center által készített helyzetfelmérése, amely a hazai bankszektor felkészültségét vizsgálja a klímasemlegességi célok elérésének támogatásában. A tanulmánybemutató követően a hallhatóságnak lehetősége lesz kérdéseket feltennie az előadóknak.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mely az alábbi felületen lehetséges:Kapcsolódó bejegyzések

 

Szektorális javaslatcsomag a 2030-as magyar klímacélok teljesítése érdekében

Szektorális javaslatcsomag a 2030-as magyar klímacélok teljesítése érdekében

A Green Policy Center javaslatokat készít az épületek, a közlekedés, a hulladékgazdálkodás a mezőgazdaság, az erdészet, illetve a kis ipari és energiatermelő létesítmények üvegházhatásúgáz-kibocsátásainak csökkentésére, amelyet október 27-én, 15.00-16.00 között rendezett online rendezvényünkön mutatunk be.

Energy Investment Forum 2022

Energy Investment Forum 2022

Idén október 4-én kerül megrendezésre a Portfolio Energy Investment Forum 2022, a jelenkor energetikai kihívásairól szóló konferencia, amelynek a Green Policy Center is szakmai partnere. Az elmúlt egy év az energia drágulásáról szólt a világgazdaságban, óriási...