Klímasemleges bankolás Magyarországon – helyzetértékelés
11.25.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center zöldpolitikai szakmai műhely meghívja a 2022. december 9-én 10 órakor kezdődő Klímasemleges bankolás Magyarországon – a hazai bankszektor helyzete című tanulmány online bemutatójára.


A klímasemleges bankolásnak egyre nagyobb szerepe van az éghajlatváltozással szembeni fellépés során, amit a nemzetközi trendek is tükröznek. A hazai trendek azonban nem ezt mutatják; a folyamat különféle okok miatt még várat magára. A Green Policy Center online előadás keretében mutatja be a hazai bankszektor klímasemlegességhez való viszonyát és olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: Mely kihívásokkal kell szembenéznie a magyar bankoknak a klímasemlegességre való átállás során? Miféle lehetőségek rejlenek a klímasemleges bankolásban? Hogyan tudnának a magyar bankok is bekapcsolódni ebbe a nemzetközi pénzügyi trendbe?

Az eseményen bemutatásra kerül a Green Policy Center által készített helyzetfelmérése, amely a hazai bankszektor felkészültségét vizsgálja a klímasemlegességi célok elérésének támogatásában. A tanulmánybemutató követően a hallhatóságnak lehetősége lesz kérdéseket feltennie az előadóknak.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mely az alábbi felületen lehetséges:Kapcsolódó bejegyzések

 

Sustainable World 2023 – a jövő vállalata konferencia

Sustainable World 2023 – a jövő vállalata konferencia

Szakmai partnerségünkkel valósul meg szeptember 12-én immár 4. alkalommal a Sustainable World 2023 – A jövő vállalata konferencia,  amihez idén a minden eddiginél exkluzívabb helyszínt a Nemzeti Táncszínház biztosítja Budapesten.

Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

A Green Policy Center a Cambridge Econometrics-szel együttműködésben idén is megrendezi a Klímasemleges Magyarország 2050 Konferenciát 2023. június 1-jén! A konferencia célja a 2050-es klímasemlegességi cél eléréséhez szükséges mítoszok lerombolása.