Magyarország első klímasemlegességi előrehaladási jelentése – bemutató
01.02.2023
Szerző: Tibor Schaffhauser

Magyarország első klímasemlegességi előrehaladási jelentésének nyilvános bemutatására 2023. február 14-én 10:00-kor kerül sor egy online esemény keretében.


Hazánk 2020-ban iktatta törvénybe, hogy 2050-re klímasemlegessé válik. Ennek elérése ugyanakkor nem valósítható meg egyik napról a másikra, több évtizeden keresztül folyamatos elköteleződést és cselekvést igényel. Ahhoz, hogy megfelelő szakpolitikai válaszokat adhassunk, ismernünk kell a kiindulási helyzetet és az éppen zajló folyamatokat. A Green Policy Center álláspontja szerint legfőbb ideje annak, hogy ezeket az információkat tömören, érthetően és szemléletesen a nyilvánosság számára elérhetővé tegyük. 

Magyarország első klímasemlegességi előrehaladási jelentése a különféle kibocsátási trendek bemutatására tesz kísérletet tárgyszerűen, ezáltal informálva a döntéshozókat és tágabb értelemben az egész társadalmat.

Az első klímasemlegességi előrehaladási jelentés nyilvános bemutatására 2023. február 14-én 10:00-kor kerül sor egy online esemény keretében. Az eseményen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztrációt követően küldjük ki a részvételhez szükséges linket az eseményt megelőzően.


Kapcsolódó bejegyzések

 

Sustainable World 2023 – a jövő vállalata konferencia

Sustainable World 2023 – a jövő vállalata konferencia

Szakmai partnerségünkkel valósul meg szeptember 12-én immár 4. alkalommal a Sustainable World 2023 – A jövő vállalata konferencia,  amihez idén a minden eddiginél exkluzívabb helyszínt a Nemzeti Táncszínház biztosítja Budapesten.

Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

A Green Policy Center a Cambridge Econometrics-szel együttműködésben idén is megrendezi a Klímasemleges Magyarország 2050 Konferenciát 2023. június 1-jén! A konferencia célja a 2050-es klímasemlegességi cél eléréséhez szükséges mítoszok lerombolása.