Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés a Felelős Gasztrohős, a Rakun Dobozközösség és a PatternWise vezetőivel
02.09.2023
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor mostani adásában Horváth Saroltával, környezetvédelmi szakjogásszal, a Felelős Gasztrohős Alapítvány és RAKUN Dobozközösség társalapítójával, valamint Révai Mátyás humánökológussal, a PatternWise Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.


Élelmiszer termelés és fogyasztás: ha valami, akkor ez igazán húsbavágó kérdés mindenki számára. Nem mindegy, hogy mit és hogyan fogyasztunk, mert ez nem csak a környezetünkre, de saját egészségi állapotunkra is hatással van. Az élelmiszer-ellátásunkat biztosító mezőgazdaság ugyanakkor az éghajlatváltozás szempontjából is kulcsfontosságú terület: egyszerre kell csökkenteni a szektor által kibocsátott üvegházhatású-gázokat, miközben az egyre súlyosbodó éghajlati kihívásoknak is meg kell felelni. Az elmúlt nyáron megtapasztalt rekordmértékű aszály csak egy példája volt annak, hogy milyen jelenségek várhatók a jövőben.

Mik lehetnek a megoldások ezekere a jelentős problémákra termelői és fogyasztói oldalon? A Green Policy Center Klímabajnokok című legújabb rádióadásában ezekre kerestük a válaszokat Horváth Saroltával, környezetvédelmi szakjogásszal, a Felelős Gasztrohős Alapítvány és Rakun Dobozközösség társalapítójával, valamint Révai Mátyás humánökológussal, a PatternWise Kft. ügyvezetőjével.

A teljes beszélgetés meghallgatható alább:


Kapcsolódó bejegyzések