Rólunk

HITELES INFORMÁCIÓK

A 2020 áprilisában, az 50. Föld Napja alkalmával megalakult Green Policy Center szakmai műhely elő kívánja mozdítani az érdemi párbeszédet a fenntarthatósági-, klímapolitikai- és egyéb környezetvédelmi ügyekben, annak érdekében, hogy Magyarország 2050-es klímasemlegességi célja megvalósulhasson.

hitvallásunk

ZÖLD MEGOLDÁSOK

 

Mindannyian egy olyan világban élünk, ami egy példátlan ökológiai válsággal néz szembe. Ennek tényét nem változtathatjuk meg, de együtt, a társadalom és gazdaság különféle közösségei és szektorai tehetünk a világunk értékeinek megőrzéséért. Ambiciózus célunk nem csak ennek, hanem a megfelelő jó gyakorlatok azonosításával és konkrét tanácsok biztosításával a klímasemleges Magyarország 2050-re történő megvalósításának támogatása.

szakpolitika és kutatások

A Green Policy Center szakmai műhely munkája során  innovatív ötletek, szakpolitikai javaslatok és kutatások készítését folytatja a műhely munkatársai, szakértői és a területükön elismert szakemberek bevonásával. Célunk az ökológiai válság és a klímasemleges, fenntartható társadalmi átállás kérdéseinek megvizsgálása és javaslatok kidolgozása.

Konkrét lépések

Konkrét megoldásokra és gyakorlati lépésekre van szükségünk ahhoz, hogy 2050-re Magyarország valóban klímasemlegessé és fenntarthatóvá vállhasson és megőrizhessük hazánk gyönyörű természeti értékeit. Ennek mentén a Green Policy Center szakmai műhely támogatja konkrét projektötletek azonosítását, kidolgozását, és megvalósítását a magyar állami, a magán gazdasági és a civil szektor szereplői számára.

Biztonság

Már most is látjuk, hogy a klímaváltozás hozzájárul a különféle már meglévő veszélyek megnövekedéséhez, amelyek hazánkat és Európát is fenyegetik, így fontos az ökológiai válság biztonsági kihívásaival is szembenéznünk. Ehhez a Green Policy Center szakmai műhely kockázatelemzéseket, hatástanulmányokat és szakmai javaslatokat készít, hogy gyermekeinket a következő évtizedekben is biztonságban tudhassuk.

Szakértőink

 

Huszár András

Huszár András

társalapító / igazgató

Schaffhauser Tibor

Schaffhauser Tibor

társalapító / klímapolitikai tanácsadó

Nyírő Fanni

Nyírő Fanni

junior szakértő

Külső szakértőink

 

Domaniczky Orsolya

Domaniczky Orsolya

politológus, nemzetközi kapcsolatok és környezetpolitikai szakértő

Szebeni Dávid

Szebeni Dávid

projektmenedzser, szakpolitikai elemzés, stratégiaalkotás és fejlesztési tanácsadás

Konstantin Kata

Konstantin Kata

megújuló energia szakjogász

Szilvácsku Zsolt

Szilvácsku Zsolt

tájépítész, jogász, hatásvizsgálatok (SEA, RIA, TIA, SIA, EIA) és tájszintű együttműködések szakértője

Horváth Bálint

Horváth Bálint

regionális körforgásos gazdasági szakértő

Labancz Viktória

Labancz Viktória

okleveles környezetmérnök, talajtani szakmérnök

„A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.” Magyarország Alaptörvénye. 

rólunk

Megbízható alapok

 

A Green Policy Center szakmai műhelyt olyan fenntarthatósággal és éghajlatváltozással foglalkozó szakemberek alapították, akik széleskörű közigazgatási és üzleti tapasztalattal rendelkeznek a hazai és nemzetközi fenntarthatósági és klímapolitikai kihívások feltérképezésében és kezelésében. Közös bennük a tenni akarás egy modern zöld megoldásokon nyugvó, klímasemleges és fenntartható Magyarország létrehozása érdekében.

A szakmai műhely munkatársai többéves tapasztalattal rendelkeznek klímapolitikai és fenntarthatósági tanácsadásban és stratégiaalkotásban a köz- és magánszférában egyaránt. Részt vettek hazai és nemzetközi stratégiák, cselekvési tervek, jogszabályok és projektek megalkotásában, értékelésében. Széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkeznek mind a magyar, mind a nemzetközi fenntarthatósági körökben, így a felmerülő környezeti kihívásokra megalapozott és sokszínű megoldásokat tudnak adni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Adatvédelem

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben kutatásainkkal vagy tanácsadási szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdései merülnének fel, keressen minket bizalommal!