Rólunk

HITELES INFORMÁCIÓK

A 2020 áprilisában, az 50. Föld Napja alkalmával megalakult Green Policy Center szakmai műhely elő kívánja mozdítani az érdemi párbeszédet a fenntarthatósági-, klímapolitikai- és egyéb környezetvédelmi ügyekben, annak érdekében, hogy Magyarország 2050-es klímasemlegességi célja megvalósulhasson.

hitvallásunk

ZÖLD MEGOLDÁSOK

 

Mindannyian egy olyan világban élünk, ami egy példátlan ökológiai válsággal néz szembe. Ennek tényét nem változtathatjuk meg, de együtt, a társadalom és gazdaság különféle közösségei és szektorai tehetünk a világunk értékeinek megőrzéséért. Ambiciózus célunk nem csak ennek, hanem a megfelelő jó gyakorlatok azonosításával és konkrét tanácsok biztosításával a klímasemleges Magyarország 2050-re történő megvalósításának támogatása.

Huszár András
társalapító/igazgató

Olti Máté
társalapító/stratégiai menedzser

Schaffhauser Tibor
társalapító/klímapolitikai tanácsadó

Nyírő Fanni
Gyakornok

szakpolitika és kutatások

A Green Policy Center szakmai műhely munkája során  innovatív ötletek, szakpolitikai javaslatok és kutatások készítését folytatja a műhely munkatársai, szakértői és a területükön elismert szakemberek bevonásával. Célunk az ökológiai válság és a klímasemleges, fenntartható társadalmi átállás kérdéseinek megvizsgálása és javaslatok kidolgozása.

Konkrét lépések

Konkrét megoldásokra és gyakorlati lépésekre van szükségünk ahhoz, hogy 2050-re Magyarország valóban klímasemlegessé és fenntarthatóvá vállhasson és megőrizhessük hazánk gyönyörű természeti értékeit. Ennek mentén a Green Policy Center szakmai műhely támogatja konkrét projektötletek azonosítását, kidolgozását, és megvalósítását a magyar állami, a magán gazdasági és a civil szektor szereplői számára.

Biztonság

Már most is látjuk, hogy a klímaváltozás hozzájárul a különféle már meglévő veszélyek megnövekedéséhez, amelyek hazánkat és Európát is fenyegetik, így fontos az ökológiai válság biztonsági kihívásaival is szembenéznünk. Ehhez a Green Policy Center szakmai műhely kockázatelemzéseket, hatástanulmányokat és szakmai javaslatokat készít, hogy gyermekeinket a következő évtizedekben is biztonságban tudhassuk.

„A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.” Magyarország Alaptörvénye. 

rólunk

Megbízható alapok

 

A Green Policy Center szakmai műhelyt olyan fenntarthatósággal és éghajlatváltozással foglalkozó szakemberek alapították, akik széleskörű közigazgatási és üzleti tapasztalattal rendelkeznek a hazai és nemzetközi fenntarthatósági és klímapolitikai kihívások feltérképezésében és kezelésében. Közös bennük a tenni akarás egy modern zöld megoldásokon nyugvó, klímasemleges és fenntartható Magyarország létrehozása érdekében.

A szakmai műhely munkatársai többéves tapasztalattal rendelkeznek klímapolitikai és fenntarthatósági tanácsadásban és stratégiaalkotásban a köz- és magánszférában egyaránt. Részt vettek hazai és nemzetközi stratégiák, cselekvési tervek, jogszabályok és projektek megalkotásában, értékelésében. Széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkeznek mind a magyar, mind a nemzetközi fenntarthatósági körökben, így a felmerülő környezeti kihívásokra megalapozott és sokszínű megoldásokat tudnak adni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Adatvédelem

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben kutatásainkkal vagy tanácsadási szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdései merülnének fel, keressen minket bizalommal!