A Green Policy Center igazgatójának elemzése az Európai Zöld Megállapodásról a Külügyi és Külgazdasági Intézet számára
07.20.2020
Szerző: Huszár András

A Green Policy Center igazgatója, Huszár András a Külügyi és Külgazdasági Intézet felkérésére egy rövid elemzést készített az Európai Bizottság által kezdeményezett Európai Zöld Megállapodásról.

Az átfogó javaslatcsomag alakulását intézetünk kiemelten figyeli, és a későbbiekben az egyes szakpolitikai javaslatokról publikációkat teszünk közzé. Huszár András elemzése az alábbi linken olvasható: https://kki.hu/wp-content/uploads/2020/07/E-2020_65_zold.pdf

Kapcsolódó bejegyzések

 

A spanyol-belga-magyar elnökségi trió prioritásai zöld szemmel

A spanyol-belga-magyar elnökségi trió prioritásai zöld szemmel

Az európai és magyar sajtóban legutóbb a nemzeti parlamenti választások kapcsán olvashattunk többet Spanyolországról, azonban nem csak ez adhat okot érdeklődésre. Az ország július elsejével vette át az Európai Unió soros elnökségi tisztségét. Ez magyar szempontból amiatt is érdekes, mert ezzel megkezdődött a spanyol-belga-magyar 18 hónapos elnökségi trió első szemesztere. Mire számíthatunk zöldpolitikai szempontokból a magyar elnökségben 2024-ben kicsúcsosodó programban?

2040-es uniós klímacél: meddig terjed a globális méltányosság?

2040-es uniós klímacél: meddig terjed a globális méltányosság?

Az Éghajlatváltozással Foglalkozó Európai Tudományos Tanácsadó Testület 2023. június 15-én közzétette tanulmányát az EU előkészítés alatt álló 2040-es klímacéljára vonatkozóan, amelyben a még megengedhető globális kibocsátásokból való méltányos EU részesedésre hivatkozva a vártnál jóval erőteljesebb emisszió-csökkentési célra tettek javaslatot. Az alábbiakban a Green Policy Center szakmai gyorselemzése mutatja be az ajánlás tartalmát és jelentőségét.