Honnan jön a klímasemlegesség – A párizsi klímakonferencia belülről
03.09.2021
Szerző: Tibor Schaffhauser

A KLíMA – Zöldpolitikai Percek első podcast adásában a 2015-ös párizsi klímakonferenciáról beszélgetünk, hogy honnan is jön a klímasemlegességi a cél. Szakmai műhelyünk munkatársai személyes élményeket és tapasztalatokat is megosztanak a Green Policy Center rendszeres fenntarthatósági podcastjaban.


Manapság sokat hallhatunk arról, hogy mihamarabb, de legkésőbb 2050-re globális szinten is klímasemlegesnek kell lennünk, vagyis társadalmunk és gazdaságunk nem bocsájthat ki több üvegházhatású-gázt, mint amennyit a természetes nyelőkapacitások semlegesíteni tudnak. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy ezt a cél a 2015-ös Párizsban megrendezett klímakonferencián fogadták el a világ országai.

A KLíMA – Zöldpolitikai Percek első podcast adásában szakmai műhelyünk munkatársai beszélgetnek többek között arról, hogy hogyan is zajlott a párizsi klímakonferencia, milyen előkészületek előzték azt meg, hogyan haladtak a tárgyalások, voltak-e komoly nézeteltérések a klímasemlegességi cél elfogadása körül. Ezen felül megosztunk néhány személyes emléket is a színfalak mögött zajló tárgyalásokról is, amelyről a médiában kevesebbet hallhatunk.


Kapcsolódó bejegyzések