Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – A téli fűtési szezon és a levegőminőség javítása – beszélgetés Szigeti Tamással, a HungAIRy projekt szakmai vezetőjével
01.28.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld jógyakorlatokat mutatunk be meghívott beszélgetőpartnereink segítségével. Ötödik adásunk vendége Szigeti Tamás, a HungAIRy projekt szakmai vezetője volt, akivel arról beszélgettünk, hogy a téli fűtési szezon idején mit tehet a lakosság az energiahatékonyságának növelése és a levegőminőség javítása érdekében.


A fűtési szezon csúcsán hazánkban jelentősen romlik a levegőminőség, elsősorban nem is az ipari, hanem a lakossági kibocsátások miatt. Ezért nagyon fontos a megújuló energiaforrásokra alapuló fűtés (például fenntartható erdőgazdálkodásból származó tűzifa használata) és az otthonok energiahatékonnyá alakítása (például megfelelő szigetelés). De mit tegyünk, ha nem tudjuk megengedni magunknak ezeket a beruházásokat? Vagy ha mégis, mi motiválhat minket abban, hogy éppen erre költsük a pénzünket?

Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Szigeti Tamással, a HungAIRy projekt szakmai vezetőjével a Klímabajnokok adásában a Mária Rádió frekvenciáin.


Kapcsolódó bejegyzések