Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia
05.18.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center az Egyensúly Intézettel együttműködésben idén is megrendezi a Klímasemleges Magyarország 2050 Konferenciát 2022. június 3-án! A konferencia célja a 2050-es klímasemlegességi cél társadalmi, gazdasági és politikai konszenzusának erősítése, az igazságos átmenet legfontosabb kérdéseinek megvitatása és a különböző érintett felek közötti rendszeres párbeszéd kialakításához való hozzájárulás.

Az eseményen a következő témákkal várjuk a résztvevőket:

  •  Az orosz-ukrán háború hatása a magyar energiapolitika jövőjére
  •  A hazai ipar klímasemleges átalakulásának perspektívái
  •  Zöld munkahelyek az igazságos átmenet támogatására
  •  Szakmai javaslatok előkészítése Magyarország klímapolitikájának jövőjéről

A konferencia idén hibrid módon kerül megrendezésre: élőben a Corvinus Egyetem 3-as előadójában (Fővám téri épület, földszint) lehet részt venni, illetve az eseményt online is lehetséges követni!

További információk a www.klimasemlegesseg2050.hu honlapon!


Kapcsolódó bejegyzések

 

Hogyan kell hazánknak alkalmazkodni a klímaváltozás elkerülhetetlen negatív hatásaihoz? – Magyarország három legfontosabb zöldpolitikai kérdése vitasorozat

Hogyan kell hazánknak alkalmazkodni a klímaváltozás elkerülhetetlen negatív hatásaihoz? – Magyarország három legfontosabb zöldpolitikai kérdése vitasorozat

Közeledve a magyarországi parlamenti választásokhoz a Green Policy Center részéről úgy gondoljuk, hogy ahhoz, hogy megalapozottan hozhassunk döntést, fontos meghallgatnunk a különböző álláspontokat a magyar klímapolitika jövőjét illetően. Magyarország három legfontosabb zöldpolitikai kérdését megvitató sorozatunk második részében hazánk klímaváltozáshoz történő alkalmazkodásáról fogunk beszélgetni.