Klímabajnokok – Rendhagyó adás a fakitermelési rendeletről – beszélgetés Koczóh Leventével, a Green Policy Center senior klímapolitikai tanácsadójával
08.29.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

Rendhagyó adás keretében beszélgettünk a hazai tűzifa-kitermelés fokozását célzó, nagy figyelmet és indulatokat keltő kormányrendeletről a Mária Rádió frekvenciáin Koczóh Leventével, a Green Policy Center Senior klímapolitikai tanácsadójával.


2022. augusztus 4-én jelentette meg a Kormány a hazai tűzifa-kitermelés fokozását célzó, nagy figyelmet és indulatokat keltő kormányrendelet, amely átmenetileg feloldotta többek között a védett területeken való korlátlan tarvágásra, vagy vegetációs időszakban való favágásra vonatkozó eddigi tilalmakat az energiaválságra hivatkozásul.

Zöld civil szervezetek, ellenzéki pártok, vidéki polgármesterek, hazai és külföldi tudósok is igyekeztek azonban jobb belátásra bírni a Kormányt.

Ha valaki lemaradt a gyorsan változó hírek áradatában a fakitermelést könnyítő kormányzati lépésekről, a Klímabajnokok ezen adásával utolérheti magát.


Kapcsolódó bejegyzések