Klímabajnokok – Rendhagyó adás a fakitermelési rendeletről – beszélgetés Koczóh Leventével, a Green Policy Center senior klímapolitikai tanácsadójával
08.29.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

Rendhagyó adás keretében beszélgettünk a hazai tűzifa-kitermelés fokozását célzó, nagy figyelmet és indulatokat keltő kormányrendeletről a Mária Rádió frekvenciáin Koczóh Leventével, a Green Policy Center Senior klímapolitikai tanácsadójával.


2022. augusztus 4-én jelentette meg a Kormány a hazai tűzifa-kitermelés fokozását célzó, nagy figyelmet és indulatokat keltő kormányrendelet, amely átmenetileg feloldotta többek között a védett területeken való korlátlan tarvágásra, vagy vegetációs időszakban való favágásra vonatkozó eddigi tilalmakat az energiaválságra hivatkozásul.

Zöld civil szervezetek, ellenzéki pártok, vidéki polgármesterek, hazai és külföldi tudósok is igyekeztek azonban jobb belátásra bírni a Kormányt.

Ha valaki lemaradt a gyorsan változó hírek áradatában a fakitermelést könnyítő kormányzati lépésekről, a Klímabajnokok ezen adásával utolérheti magát.


Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor második évadának első adásában Gelencsér Andrással, a veszprémi Pannon Egyetem rektorával beszélgettünk arról, hogy milyen megoldási lehetőségek állnak előttünk a klímaváltozás kezelésére.

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés a Teremtésvédelmi Műhely munkatársaival

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés a Teremtésvédelmi Műhely munkatársaival

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld jógyakorlatokat mutatunk be meghívott beszélgetőpartnereink segítségével. A nyári szünet előtti utolsó adásunk vendégei Kodácsy Tamás és Szűcs Boglárka, a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Műhely munkatársai voltak.