Szektorális javaslatcsomag a 2030-as magyar klímacélok teljesítése érdekében
10.14.2022
Szerző: Koczóh Levente András

A Green Policy Center javaslatokat készít az épületek, a közlekedés, a hulladékgazdálkodás a mezőgazdaság, az erdészet, illetve a kis ipari és energiatermelő létesítmények üvegházhatásúgáz-kibocsátásainak csökkentésére, amelyet október 27-én, 15.00-16.00 között rendezett online rendezvényünkön mutatunk be.


Az október 27-én, 15.00-16.00 között rendezett online rendezvényünk során a Green Policy Center saját javaslatcsomagjának bemutatása mellett beszámolunk az uniós szinten folyamatban lévő klíma- és energiapolitikai jogalkotás hazai vonatkozásairól is, illetve két külső szakértő is értékeli a javaslataink helytállóságát.

A jelenlegi, az uniós Erőfeszítés-megosztási Rendelet hatálya alá tartozó ágazatokra vonatkozó javaslatok egy hosszabb sorozat részét képezik. Ennek alapja a MIRROR projekt, amelyben a Green Policy Center modellezéssel alátámasztott javaslatokkal igyekszik elősegíteni Magyarország felkészülését hazánk Nemzeti Energia- és Klímatervének 2023-2024-ben esedékes felülvizsgálatára.

A következő hónapokban hallhatnak majd a hazai nagy kibocsátók (az EU Kibocsátás-kereskedelmi Rendszere, EU ETS alá tartozó létesítmények és légiközlekedés) lehetséges klímabarát átalakításáról, illetve az uniós és hazai költségvetési források klímavédelmi célú felhasználására vonatkozó javaslatainkról is.

Az október 27-i webinar második felében a RES-Simplify újabb eredményeit fogja ismertetni az eclareon. A RES Simplify 2020 szeptemberében hívta életre az Európai Bizottság azért, hogy megújulók térnyerését akadályozó tényezőket térképezze fel. Az átdolgozott Megújulóenergia-irányelv (RED II) 2018/2001 elfogadása alapot adott a megújuló projektet adminisztráció jelentős egyszerűsítéséhez.

Mivel a megújulók versenyképessé váltak ezeknek az akadályoknak a sikeres lebontása egyre sürgetőbbé vált, hogy az EU teljesítse a megújuló és ezáltal a szén-dioxid csökkentési célszámait. A projektben résztvevők egyúttal jó gyakorlatokat is gyűjtöttek az EU különböző tagállamaiból, amelyek mentén lebonthatóak a meglévő akadályok.  

Szeretettel várunk minden érdeklődőt; kérjük, regisztráljanak október 21-ig az alábbi címen!


Kapcsolódó bejegyzések

 

Sustainable World 2023 – a jövő vállalata konferencia

Sustainable World 2023 – a jövő vállalata konferencia

Szakmai partnerségünkkel valósul meg szeptember 12-én immár 4. alkalommal a Sustainable World 2023 – A jövő vállalata konferencia,  amihez idén a minden eddiginél exkluzívabb helyszínt a Nemzeti Táncszínház biztosítja Budapesten.

Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

A Green Policy Center a Cambridge Econometrics-szel együttműködésben idén is megrendezi a Klímasemleges Magyarország 2050 Konferenciát 2023. június 1-jén! A konferencia célja a 2050-es klímasemlegességi cél eléréséhez szükséges mítoszok lerombolása.