A magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv zöld megvalósítása
04.26.2023
Szerző: Tibor Schaffhauser

Hazánk Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve (RRP) komoly lehetőséget jelent Magyarország zöldítésére. A magyar RRP zöld komponenseinek hatékonyabb átültetésének támogatására a Green Policy Center egy négyrészes eseménysorozatot indít ágazati szakértők bevonásával 2023 májusában.


Nemrég elfogadásra került hazánk Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve (RRP), amely az EU által életre hívott 750 milliárd eurós keretösszegű NEXTGeneration EU programjában felállított 672,5 milliár eurós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) forrásainak lehívását szolgálja. A magyar RRP összesen 5,8 milliárd eurónyi vissza nem térítendő forrás lehívását teheti lehetővé.  

A magyar RRP zöld komponenseinek hatékonyabb átültetésének támogatására a Green Policy Center egy négyrészes eseménysorozatot indít ágazati szakértők bevonásával. Az eseménysorozat célja a magyar RRP-ben szereplő akciók jobb megvalósításához szakmai javaslatok nyújtása, illetve olyan lehetséges kihívások megfogalmazása, amelyek nem szerepelnek a tervben. Az események felépítése:

  • 10 perces setting the scene bevezető;
  • 50 perces panelbeszélgetés meghívott szakértőkkel;
  • 15 perces Q&A session

Az eseményekre a következő témákban és időpontokban fog sor kerülni:

  • Fenntartható vízgazdálkodás – május 4. 16:00
  • Jövőálló zöld energetika – május 11. 16:00
  • Körforgásos gazdaság a klímaharc szolgálatában – május 18. 16:00
  • Magasan képzett versenyképes munkaerő, versenyképes zöld települések – május 25. 16:00

Az online beszélgetéseken a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges:


Kapcsolódó bejegyzések

 

Sustainable World 2023 – a jövő vállalata konferencia

Sustainable World 2023 – a jövő vállalata konferencia

Szakmai partnerségünkkel valósul meg szeptember 12-én immár 4. alkalommal a Sustainable World 2023 – A jövő vállalata konferencia,  amihez idén a minden eddiginél exkluzívabb helyszínt a Nemzeti Táncszínház biztosítja Budapesten.

Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

A Green Policy Center a Cambridge Econometrics-szel együttműködésben idén is megrendezi a Klímasemleges Magyarország 2050 Konferenciát 2023. június 1-jén! A konferencia célja a 2050-es klímasemlegességi cél eléréséhez szükséges mítoszok lerombolása.