Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Sápi Zsófia és Laky Zoltán újságírókkal
05.03.2023
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor mostani adásában Sápi Zsófiával, a Greendex főszerkesztőjével és Laky Zoltánnal, a Válasz Online újságírójával beszélgettünk.


Az éghajlatváltozás nem csak környezeti, gazdasági és társadalmi kihívás hanem kommunikációs is. A legnehezebb kérdés talán hogy hogyan beszéljünk a problémáról úgy, hogy a helyzet súlyosságát kellően érzékeltessük, de egyúttal pozitívak maradjunk és cselekvésre ösztönözzünk a szorongó passzivitás helyett.

Green Policy Center Klímabajnokok május 4-én 18 órától a Mária Rádión hallható műsorában két újságíróval, Sápi Zsófiával (Greendex.hu) és Zoltán Lakyval (Válasz Online) beszélgetünk arról, hogy milyen nehézségei és milyen lehetőségei vannak a zöld kommunikációnak. Mi érdekli az olvasókat? Hogyan közelítik meg a témát a saját fórumaikon? És miért fontosak a helyi ügyek kommunikációs szempontból is?

A teljes beszélgetés meghallgatható alább:


Kapcsolódó bejegyzések