Negyedik Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia
04.18.2024
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center immár negyedik éve szervezi meg a „Klímasemleges Magyarország 2050” konferenciát a magyar klímatörvény 2020. évi elfogadásának évfordulóján, idén 2024. június 3-án.


Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia apropóját a klímavédelemről szóló 2020. évi XLIV. törvény két évvel ezelőtti – 2020. június 3-ai – elfogadása szolgálja, amely kitűzte a magyar 2050-es klímasemlegességi célt. Ezen felül 2021 során került elfogadásra a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia, vagyis hazánk 2050-ig szóló hosszútávú klímastratégiája.

Ezen dokumentumok adják a magyar klímasemlegességi törekvések keretrendszerét, azonban ezeket konkrét ötletekkel és lépésekkel szükséges feltöltenünk. A Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia fő célközönsége elsősorban az igazságos klímasemleges átmenet gazdasági és társadalmi kulcsszereplői Magyarországon, azonban az egynapos esemény a legszélesebb nyilvánosság számára is releváns üzeneteket kíván közvetíteni.

A társadalom folyamatos támogatása és aktív szerepe elengedhetetlen a sikeres végrehajtáshoz. Ahogy bemutattuk, a Mátrai Erőmű kibocsátásánál is többet csökkenthetünk, ha tömegesen változtatnánk pár fogyasztói szokásunkon. Ezen túl viszont keveset beszélünk arról, hogy hol is van az ember a képben, miért is történik az egész folyamat, hogyan találhatja meg ebben mindenki a saját fontos szempontjait és hogyan minimalizáljuk a változások veszteseinek a számát? Végül az is sokakat foglalkoztat, hogy milyen természeti változások várhatóak és hogy az ezekhez történő alkalmazkodás hogyan támogathatja leginkább a kibocsátás-csökkentési célokat?

További információk, program, regisztráció:


Kapcsolódó bejegyzések

 

Indulj el a “zöld utadon” a Green Policy Center közösségépítő nyári táborával!

Indulj el a “zöld utadon” a Green Policy Center közösségépítő nyári táborával!

A Green Policy Center, Magyarország zöld szakmai műhelye téged is vár, hogy csatlakozz az első közösségépítő nyári táborunkhoz 2024 júliusában! Készülj fel egy felejthetetlen élményre, amely amely a kikapcsolódáson túl tele lesz hasznos információkkal, inspirációval, cselekvési lehetőséggel és sok-sok beszélgetéssel hasonló érdeklődési körű táborozókkal.