A TERMÉSZET KÖNYVÉNEK ÚJRANYITÁSA – klímapolitikai tanulmánysorozat II.
10.02.2020
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center a konzervatív értékrend és az éghajlatváltozás elleni fellépés közötti kapcsolatról szóló tanulmánysorozatának következő nyilvános – online – eseményére 2020. október 28-án 18:00-kor kerül sor Dr Kerekes György, környezetvédelmi szakjogász, a Klímapolitika Intézet vezetőjének “A klímaváltozásért való felelősség szintjei – a közösségi és a regionális cselekvési lehetőségek Magyarország számára” című tanulmányának bemutatásával. Az esemény online formában kerül megrendezésre.

A Green Policy Center a fenntarthatóság és klímaváltozás témáiról szóló átfogó párbeszéd ösztönzésének szándékával 2020 ősztől kezdve egy tanulmánysorozat publikálását kezdte meg. A tanulmánysorozat célja, hogy olyan elemzések szülessenek, amelyek megvizsgálják a keresztény-konzervatív filozófia, értékrend és a környezet- és klímavédelem közötti összefüggéseket is annak érdekében, hogy Magyarország közép- és hosszútávú nemzeti céljai, így a 2050-es klímasemlegességi cél is elérhető legyen.

Az első sikeres online eseményt követően szakmai műhelyünk által szervezett következő eseményre 2020. október 28-án, szerdán 18:00 órai kezdettel kerül sor.

A sorozatban második tanulmány szerzője Dr. Kerekes György, környezetvédelmi szakjogász, a Klímapolitika Intézet vezetője, beszélgetőpartnerei pedig Dr. Vajda Péter, a bécsi székhelyű Energy Community nemzetközi szervezet szenior környezetvédelmi szakértője és Dr. Huszár András, a Green Policy Center vezetője lesznek. A tanulmány címe pedig “A klímaváltozásért való felelősség szintjei – a közösségi és a regionális cselekvési lehetőségek Magyarország számára”.

Kapcsolódó bejegyzések

 

Szektorális javaslatcsomag a 2030-as magyar klímacélok teljesítése érdekében

Szektorális javaslatcsomag a 2030-as magyar klímacélok teljesítése érdekében

A Green Policy Center javaslatokat készít az épületek, a közlekedés, a hulladékgazdálkodás a mezőgazdaság, az erdészet, illetve a kis ipari és energiatermelő létesítmények üvegházhatásúgáz-kibocsátásainak csökkentésére, amelyet október 27-én, 15.00-16.00 között rendezett online rendezvényünkön mutatunk be.