A TERMÉSZET KÖNYVÉNEK ÚJRANYITÁSA – klímapolitikai tanulmánysorozat IV. rész
12.14.2020
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center a konzervatív értékrend és az éghajlatváltozás elleni fellépés közötti kapcsolatról szóló tanulmánysorozatának következő nyilvános – online – eseményére 2020. december 21-én 17:00-kor kerül sor Béres Tamás, Kodácsy Tamás és Nobilis Márió „Megtestesülés és teremtésvédelem – A XXI. századi környezeti kihívások keresztény szemmel” című tanulmányának bemutatásával.

A Green Policy Center a fenntarthatóság és klímaváltozás témáiról szóló átfogó párbeszéd ösztönzésének szándékával 2020 ősztől kezdve egy tanulmánysorozat publikálását kezdte meg. A tanulmánysorozat célja, hogy olyan elemzések szülessenek, amelyek megvizsgálják a keresztény-konzervatív filozófia, értékrend és a környezet- és klímavédelem közötti összefüggéseket is annak érdekében, hogy Magyarország közép- és hosszútávú nemzeti céljai, így a 2050-es klímasemlegességi cél is elérhető legyen.

A következő eseményre 2020. december 21-én, hétfőn 17:00 órai kezdettel kerül sor.

A sorozatban negyedik tanulmány szerzője Béres Tamás evangélikus lelkész, Kodácsy Tamás református lelkész és Nobilis Márió katolikus pap, beszélgetőpartnere Dr. Huszár András, a Green Policy Center vezetője lesz. A tanulmány címe pedig “Megtestesülés és teremtésvédelem – A XXI. századi környezeti kihívások keresztény szemmel”.

Az eseményen részt venni az alábbi linkeken lehetséges:

Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencia

A Green Policy Center az Egyensúly Intézettel együttműködésben idén is megrendezi a Klímasemleges Magyarország 2050 Konferenciát 2022. június 3-án! A konferencia célja a 2050-es klímasemlegességi cél társadalmi, gazdasági és politikai konszenzusának erősítése, az igazságos átmenet legfontosabb kérdéseinek megvitatása és a különböző érintett felek közötti rendszeres párbeszéd kialakításához való hozzájárulás.