Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés dr. Páldy Annával, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szaktanácsadójával
05.09.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld jógyakorlatokat mutatunk be meghívott beszélgetőpartnereink segítségével. Nyolcadik adásunk vendége dr. Páldy Anna, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szaktanácsadója volt, akivel arról beszélgettünk, hogyan érinti egészségünket a klímaváltozás.


A klímaváltozás hatásait egyre inkább érezzük a bőrünkön a hétköznapok során. A hőhullámok különösen megviselhetik a szervezetet egészségügyi szempontból, ami már az országos statisztikai adatokból is kimutatható. Hogyan alkalmazkodhatunk ezekhez a hatásokhoz a mindennapokban? És mit tehet ezért a magyar egészségügyi rendszer?

Dr. Páldy Anna, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szaktanácsadója húsz éve foglalkozik ilyen a kérdésekkel, ezekről beszélgetünk vele a Klímabajnokokban, a Green Policy Center Mária Rádió frekvenciáin hallható műsorának legújabb adásában.


Kapcsolódó bejegyzések