Külhoni magyar környezetvédelem II. – Beszélgetés vajdasági magyar zöld szervezetekkel
05.25.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

Mit tesznek a zöld szervezetek a fenntarthatóságért Csantavéren, Szerbia egyik legnagyobb arányban magyar-lakta településén – erről beszélgettünk Kovács Pécskai Emesével, az Ökokarma Egyesület társalapítójával és Varjú Tihamérrel, a Varjúfészek Környezet és Közösségfejlesztő Egyesület alapítójával.


A KLíMA – Zöldpolitikai Percek podcast műsorunk keretében egy új, többrészes “minisorozatot” indítunk, amelyben külhoni magyar környezetvédelmi szervezetekkel beszélgetünk a munkájukról, jó gyakorlatokról, kihívásokról.

A “minisorozat” második adásában Kovács Pécskai Emesével, az Ökokarma Egyesület társalapítójával és Varjú Tihamérrel, a Varjúfészek Környezet és Közösségfejlesztő Egyesület alapítójával beszélgettünk. Megtudhattuk, hogy bevezették a helyi szelektív hulladékgyűjtést, szegénysorsú gyerekeknek szerveznek táborokat és környezettudatosságra nevelnek. A beszélgetésből az is kiderült, hogy tevékenységük során a környezetvédelem és a közösségépítés szorosan összekapcsolódik egymással, amit a különböző származások sem hátráltatnak.


Kapcsolódó bejegyzések