Energy Investment Forum 2022
09.19.2022
Szerző: GPC-editor

Idén október 4-én kerül megrendezésre a Portfolio Energy Investment Forum 2022, a jelenkor energetikai kihívásairól szóló konferencia, amelynek a Green Policy Center is szakmai partnere.


Az elmúlt egy év az energia drágulásáról szólt a világgazdaságban, óriási újraelosztási folyamatok indulnak el nem csak a belföldi gazdasági szereplők, hanem a belföld és a külföld között is. 

Az energiaszektor minden szereplőjének, így a kormányzati, szabályozási és tanácsadási oldalnak, illetve a termelőknek, a hálózatüzemeltetőknek, az energiakereskedőknek és persze a felhasználóknak is fel kell készülniük a válságkezelésre. Hallgassa meg Ön is, milyen jövő vár a piacra és milyen válaszokat adnak a hazai energetikai cégek az előttünk álló időszak kihívásaira.

Lesz tehát miről beszélni a Portfolio Energy Investment Forum 2022 konferenciáján

Kiemelt témák:

  • Az orosz-ukrán konfliktus okozta energiaválság ellátásbiztonsági kérdései, az uniós szankciók a tagállamok eltérő energiaellátási lehetőségeinek fényében, valamint a magyarországi energiaellátással összefüggésben
  • Gázpiaci kilátások: globális és európai keresleti-kínálati piaci helyzet, megment-e az LNG és lesz-e elég gáz a télen?
  • Az elszálló energiaárak globális és hazai gazdasági hatásai és a kilátások: meddig maradhatnak magasak az árak
  • Uniós szabályozás a válságkezelés szolgálatában (REPowerEU): tervek és realitás, milyen lehetőségei vannak hazánknak, rövid és hosszútávú intézkedések
  • Rövid távú forrásdiverzifikáció, forráshelyettesítési tervek, hazai lehetőségek és korlátok
  • Közép és hosszútávú tervek: Tiszta energiák, energiahatékonyság, hidrogéngazdaság – reális lehetőség az energiafüggőség csökkentésére?
  • Két legyet egy csapásra? Az orosz leválás és a 2050-es klímacél együttes megvalósítási lehetőségei
  • A klímacélok megvalósítási korlátai: tényleges akadály -e a rendszeregyensúly, hálózattipológia, piaci szabályozás és rendszerirányítás, az akadályok műszaki vagy gazdasági jellegűek? Mit segíthetünk szabályozással, támogatással vagy fizikai infrastruktúrafejlesztéssel?     
  • Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer és szakpolitikák lehetőségei a hűtés-fűtés és közlekedés terén, a energiafüggetlenség kulcsa tényleg az épületenergetikában van?
  • Az energiabeszerzés és felhasználás gyakorlati szempontjai válság idején: tapasztalatok, együttműködés, rugalmasság
  • Mit ajánlanak a szakértők: meddig lesz magas energiaár környezet, milyen alternatív költségcsökkentési lehetőségeket vegyünk számba (energiatárolás, saját napelem, energiahatékonyság, aggregátorok és energiaközösségek)

Kapcsolódó bejegyzések

 

Indulj el a “zöld utadon” a Green Policy Center közösségépítő nyári táborával!

Indulj el a “zöld utadon” a Green Policy Center közösségépítő nyári táborával!

A Green Policy Center, Magyarország zöld szakmai műhelye téged is vár, hogy csatlakozz az első közösségépítő nyári táborunkhoz 2024 júliusában! Készülj fel egy felejthetetlen élményre, amely amely a kikapcsolódáson túl tele lesz hasznos információkkal, inspirációval, cselekvési lehetőséggel és sok-sok beszélgetéssel hasonló érdeklődési körű táborozókkal.