Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával
09.23.2022
Szerző: Fanni Nyírő

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor második évadának első adásában Gelencsér Andrással, a veszprémi Pannon Egyetem rektorával beszélgettünk arról, hogy milyen megoldási lehetőségek állnak előttünk a klímaváltozás kezelésére.


Egyre nyilvánvalóbb, hogy a társadalmunk a jelenlegi energiaigénye és fogyasztása mellett nem fenntartható. Legyen szó megújuló vagy nem megújuló energiaforrásokról, ilyen mértékű energiaéhséget lehetetlen kielégíteni, már középtávon is. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem tehetünk semmit. Gelencsér Andrással, a korábbi nagy port kavaró interjúját követően a megoldásokról és lehetőségekről beszélgettünk.

Gelencsér András, a veszprémi Pannon Egyetem rektora, vegyészmérnök, akinek a fő kutatási területe a légszennyezéssel és az éghajlatváltozással kapcsolatos légkör kémiája. A klímaváltozás okozta negatív hatások megoldási lehetőségeiről beszélgettünk vele a Klímabajnokokban, a Green Policy Center Mária Rádió frekvenciáin hallható műsorának második évadának első adásában.Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Tóth Andi és Jaczenkó Edit szerzőkkel

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Tóth Andi és Jaczenkó Edit szerzőkkel

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor idei utolsó adásában Tóth Andi és Jaczenkó Edit szerzőkkel a Karácsonyról és a túlfogyasztásról beszélgettünk.

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Vaszkó Csaba klíma- és energiapolitikai szakértővel

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Vaszkó Csaba klíma- és energiapolitikai szakértővel

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor második évadának második adásában Vaszkó Csaba klíma- és energiapolitikai szakértővel beszélgettünk a magyar klímacélok jövőjéről az energiaválság árnyékában.