Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával
09.23.2022
Szerző: Fanni Nyírő

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor második évadának első adásában Gelencsér Andrással, a veszprémi Pannon Egyetem rektorával beszélgettünk arról, hogy milyen megoldási lehetőségek állnak előttünk a klímaváltozás kezelésére.


Egyre nyilvánvalóbb, hogy a társadalmunk a jelenlegi energiaigénye és fogyasztása mellett nem fenntartható. Legyen szó megújuló vagy nem megújuló energiaforrásokról, ilyen mértékű energiaéhséget lehetetlen kielégíteni, már középtávon is. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem tehetünk semmit. Gelencsér Andrással, a korábbi nagy port kavaró interjúját követően a megoldásokról és lehetőségekről beszélgettünk.

Gelencsér András, a veszprémi Pannon Egyetem rektora, vegyészmérnök, akinek a fő kutatási területe a légszennyezéssel és az éghajlatváltozással kapcsolatos légkör kémiája. A klímaváltozás okozta negatív hatások megoldási lehetőségeiről beszélgettünk vele a Klímabajnokokban, a Green Policy Center Mária Rádió frekvenciáin hallható műsorának második évadának első adásában.



Kapcsolódó bejegyzések