Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Prácser Attilával, az Oszkár Telekocsi társalapítójával
04.13.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld jógyakorlatokat mutatunk be meghívott beszélgetőpartnereink segítségével. Hetedik adásunk vendége Prácser Attila, az Oszkár Telekocsi társalapítója volt, akivel arról beszélgettünk, hogyan lehet IT megoldásokkal fenntarthatóbban közlekedni.


Lehet-e olcsóbb és még fenntarthatóbb is az autós közlekedés modernebb technológia nélkül is? Az Oszkár Telekocsi 15 éve kínál erre megoldást Magyarországon közösségi autómegosztó szolgáltatásán keresztül, ami összeköti az egyedül autózókat az autó nélküli utasokkal. Így az utazás nem csak kevesebb költséggel, de alacsonyabb kibocsátással is jár ahhoz képest, mintha mindenki külön autót használna.

De konkrétan mennyivel fenntarthatóbb ez a megoldás, és vajon nem jobb-e ennél a tömegközlekedés? És mi az, ami garantálja azt, hogy bizalommal ülhessünk be egy idegen autójába akár órákra? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Prácser Attilával, az Oszkár telekocsi társalapítójával a Klímabajnokokban, a Green Policy Center Mária Rádió frekvenciáin hallható műsorának legújabb adásában.


Kapcsolódó bejegyzések