A Köztársasági Elnöki Hivatal zöld munkássága – Beszélgetés Kőrösi Csabával, a KEH Fenntarthatósági igazgatójával
04.21.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

Ha minden jól megy egy éven belül választható tantárgy lesz a középiskolai érettségiken a fenntartható fejlődés” – mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője a Green Policy Center legújabb podcast adásában.


Nagyon sokan nagyon sokféleképpen kommunikálnak Magyarországon fenntarthatósági ügyekről; van, aki riogatás formájában, van, aki lesajnáló formában – mi úgy gondoltuk, hogy az üzenetek akkor reálisak, ha ezeknek ott van a tudományosan elfogadott és bizonyított alapja. – mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője a Green Policy Center KLíMA – Zöldpolitikai Percek címen futó podcast sorozatának legújabb adásában.

Ezen túlmenően a beszélgetés során szóba került Áder János köztársasági elnök hazai és nemzetközi zöld munkája, a magyar rendezésű Víz Világtalálkozók és a 2021-es Planet Budapest EXPO és konferencia eredményei, valamint Kőrösi Csaba jövőben tervei ENSZ Közgyűlésének elnöki pozíciójában.

A teljes beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg:


Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Vaszkó Csaba klíma- és energiapolitikai szakértővel

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Vaszkó Csaba klíma- és energiapolitikai szakértővel

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor második évadának második adásában Vaszkó Csaba klíma- és energiapolitikai szakértővel beszélgettünk a magyar klímacélok jövőjéről az energiaválság árnyékában.

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával

Klímabajnokok – A Green Policy Center rádióműsora – beszélgetés Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával

A Green Policy Center “Klímabajnokok” címmel a Mária Rádió frekvenciáin havi rendszerességgel jelentkező rádióműsorában magyarországi vagy magyarokhoz kötődő zöld kérdésekkel foglalkozik beszélgetőpartnerei segítségével. A rádióműsor második évadának első adásában Gelencsér Andrással, a veszprémi Pannon Egyetem rektorával beszélgettünk arról, hogy milyen megoldási lehetőségek állnak előttünk a klímaváltozás kezelésére.