Kerekasztalbeszélgetés hazai jó gyakorlatokról a klíma- és környezetvédelem területén
07.24.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

Kerekasztal-beszélgetést szerveztünk hazai jó gyakorlatokról a klíma- és környezetvédelem területén a Mária Rádió videóstúdiójában.


Kapcsolódva a Mária Rádió július havi “példaképek” tematikájához, a Green Policy Center a Mária Rádió videóstúdiójába kerekasztal-beszélgetést szervezett hazai jó gyakorlatokról a klíma-és környezetvédelem területén.

A beszélgetés résztvevői:

  • Sipos Katalin, WWF Magyarország igazgatója;
  • Szűcs Boglárka, a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Műhely munkatársa;
  • Takács Sánta András, a Kisközösségi Program vezetője;
  • Huszár András, a Green Policy Center igazgatója.

A beszélgetés felvétele megtekinthető az alábbi linken:Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímasemlegesség 2050 Konferencia –  Klímasemlegesség pártpolitikától mentesen, szakmai alapon

Klímasemlegesség 2050 Konferencia – Klímasemlegesség pártpolitikától mentesen, szakmai alapon

Nem könnyű itthon olyan higgadt szakmai párbeszédet folytatni a klímasemlegesség kapcsán, amely nélkülözi a félrevivő ideológiai vitákat. A Klímasemleges Magyarország 2050 Konferencián idén második éve tettünk erre kísérletet, mert úgy gondoljuk, hogy a klímasemlegesség megvalósításához érdemi párbeszédre van szükség az eltérő területről érkező szereplők között.

A zöldpolitikai előremenekülés lehet a kiút a válságok korából

A zöldpolitikai előremenekülés lehet a kiút a válságok korából

2020. június 3-án a Magyar Országgyűlés nagy többséggel fogadta el a klímavédelemről szóló törvényt, amely kimondja, hogy Magyarország 2050-re klímasemlegessé válik. Ha komolyan vesszük a törvénybe iktatott célt, akkor érdemi előrelépésre van szükség rövid időn belül. Szerencsére ehhez számos eszköz és lehetőség áll rendelkezésre, amelyek közben a magyar emberek kiszámítható boldogulását is elősegíthetik. Ráadásul a ránk tört energiaár-válságból és az orosz–ukrán háború okozta ellátási bizonytalanságból is a zöld úton való előremenekülés hozhat valódi kiutat. A Green Policy Center 2022. június 3-án egész napos konferencia keretében kíván rávilágítani a lehetséges megoldásokra.