Kerekasztalbeszélgetés hazai jó gyakorlatokról a klíma- és környezetvédelem területén
07.24.2022
Szerző: Tibor Schaffhauser

Kerekasztal-beszélgetést szerveztünk hazai jó gyakorlatokról a klíma- és környezetvédelem területén a Mária Rádió videóstúdiójában.


Kapcsolódva a Mária Rádió július havi „példaképek” tematikájához, a Green Policy Center a Mária Rádió videóstúdiójába kerekasztal-beszélgetést szervezett hazai jó gyakorlatokról a klíma-és környezetvédelem területén.

A beszélgetés résztvevői:

  • Sipos Katalin, WWF Magyarország igazgatója;
  • Szűcs Boglárka, a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Műhely munkatársa;
  • Takács Sánta András, a Kisközösségi Program vezetője;
  • Huszár András, a Green Policy Center igazgatója.

A beszélgetés felvétele megtekinthető az alábbi linken:Kapcsolódó bejegyzések

 

A COP28 klímakonferencia uniós és egyházi prioritások mentén

A COP28 klímakonferencia uniós és egyházi prioritások mentén

A héten ülnek össze ismét a világ kormányainak, civil szervezeteinek és cégeinek képviselői az ENSZ éves kéthetes klímakonferenciájára, hogy értékeljék az eddigi lépéseik eredményességét, megoldást találjanak a klímaváltozás okozta károk kezelésére és javaslatokat tegyenek az ambiciózusabb klímavédelmi lépésekre. Természetesen minden fontos szereplő megfogalmazta már javaslatait, mi pedig ez uniós és pápai álláspontokat vetjük össze a klímakonferencia várható kihívásaival.

A spanyol-belga-magyar elnökségi trió prioritásai zöld szemmel

A spanyol-belga-magyar elnökségi trió prioritásai zöld szemmel

Az európai és magyar sajtóban legutóbb a nemzeti parlamenti választások kapcsán olvashattunk többet Spanyolországról, azonban nem csak ez adhat okot érdeklődésre. Az ország július elsejével vette át az Európai Unió soros elnökségi tisztségét. Ez magyar szempontból amiatt is érdekes, mert ezzel megkezdődött a spanyol-belga-magyar 18 hónapos elnökségi trió első szemesztere. Mire számíthatunk zöldpolitikai szempontokból a magyar elnökségben 2024-ben kicsúcsosodó programban?