A Green Policy Center egyetértési megállapodást írt alá a Körforgásos Gazdaság Platformmal
07.30.2020
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Körforgásos Gazdaság Platform szakmai munkáját támogató munkacsoport 2020. július 29-ei online ülése során szakmai műhelyünk egyetértési megállapodást írt alá a Körforgásos Gazdaság Platformmal.

A Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH),
az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint magyarországi vállalatok és szervezetek vezetői hozták létre a Körforgásos Gazdaság Platformot annak érdekében, hogy kifejezzék elkötelezettségüket a körforgásos gazdaság mellett. A Platform keretében a felek évente olyan magas szintű párbeszédet kezdeményeznek a körforgásos gazdaságról, mely fölgyorsíthatja az átmenetet a tudományos intézmények, a kormány és más releváns érdekelt felek segítségével.

A Körforgásos Gazdaság Platform szakmai munkáját támogató munkacsoport 2020. július 29-ei online ülése során a Green Policy Center bemutatta tevékenységét, valamint aláírta az egyetértési megállapodást a platformmal. Szakmai műhelyünk ezzel csatlakozott a Körforgásos Gazdasági Platformhoz.

A munkacsoport ülése során az új tagok bemutatkozását követően a résztvevők megvitatták a hulladékgazdálkodást érintő változásokat, egyeztettek a Platform online kommunikációjának fejlesztéséről és a további lépésekről. A Platform munkájáról további információkat az alábbi linken lehet olvasni:

https://bcsdh.hu/programok/korforgasos-gazdasag-platform/

Kapcsolódó bejegyzések

 

A COP27 eredményei és a klímakonferenciák jövője

A COP27 eredményei és a klímakonferenciák jövője

November 20-án vasárnap reggel valamivel 9 óra után, majdnem két nappal a tervezett befejezést követően véget ért az ENSZ 27. klímakonferenciája. A közvetlen eredmények áttekintésén túl érdemes az idén 30. évfordulóját ünneplő folyamat jövőjére is egy pillantást vetnünk. A Green Policy Center helyszínen tartózkodó kollégájának elemzése.

A sürgősség érzete a tárgyalótermeken kívül maradt – az egyiptomi klímakonferencia első hetének elemzése

A sürgősség érzete a tárgyalótermeken kívül maradt – az egyiptomi klímakonferencia első hetének elemzése

Szombat este valamivel éjfél előtt véget értek az Egyiptomban jelenleg is zajló ENSZ COP27 klímatárgyalások szakmai egyeztetései, átadva a lehetőséget a második héten érkező minisztereknek a politikai egyezségek meghozatalára. Bár sok előrelépést láthattunk és közeledtek a fejlett és fejlődő országok álláspontjai, még rengeteg munka áll a tárgyaló felek előtt a konferencia második hetében annak érdekében, hogy valódi eredményekről beszélhessünk Egyiptomban. A Green Policy Center helyszínen tartózkodó kollégájának gyorselemzése.

ENSZ klímakonferencia – Egyensúlykeresés a finanszírozás és az ambíció között

ENSZ klímakonferencia – Egyensúlykeresés a finanszírozás és az ambíció között

A héten kezdődik az ENSZ 27. éves éghajlatvédelmi klímakonferenciája, a COP27 Egyiptom elnökletével. Az „Afrikai COP”, ahogy a fejlődő országok illetik a konferenciát, komoly kihívások előtt áll: egyszerre kell növelnie a kibocsátás-csökkentési ambíciót, hogy tarthatók legyen az éghajlati célok és megőrizze a reménysugarat a kis szigetországoknak a túlélésre, valamint meg kell felelnie a fejlődő országok hatalmas pénzügyi elvárásainak is. Vajon sikerül-e az egyiptomi elnökségnek mindegyik fél számára elfogadható egyezségeket tető alá hoznia és milyen szerepe lesz mindezekben az Európai Uniónak?