A Green Policy Center egyetértési megállapodást írt alá a Körforgásos Gazdaság Platformmal
07.30.2020
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Körforgásos Gazdaság Platform szakmai munkáját támogató munkacsoport 2020. július 29-ei online ülése során szakmai műhelyünk egyetértési megállapodást írt alá a Körforgásos Gazdaság Platformmal.

A Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH),
az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint magyarországi vállalatok és szervezetek vezetői hozták létre a Körforgásos Gazdaság Platformot annak érdekében, hogy kifejezzék elkötelezettségüket a körforgásos gazdaság mellett. A Platform keretében a felek évente olyan magas szintű párbeszédet kezdeményeznek a körforgásos gazdaságról, mely fölgyorsíthatja az átmenetet a tudományos intézmények, a kormány és más releváns érdekelt felek segítségével.

A Körforgásos Gazdaság Platform szakmai munkáját támogató munkacsoport 2020. július 29-ei online ülése során a Green Policy Center bemutatta tevékenységét, valamint aláírta az egyetértési megállapodást a platformmal. Szakmai műhelyünk ezzel csatlakozott a Körforgásos Gazdasági Platformhoz.

A munkacsoport ülése során az új tagok bemutatkozását követően a résztvevők megvitatták a hulladékgazdálkodást érintő változásokat, egyeztettek a Platform online kommunikációjának fejlesztéséről és a további lépésekről. A Platform munkájáról további információkat az alábbi linken lehet olvasni:

https://bcsdh.hu/programok/korforgasos-gazdasag-platform/

Kapcsolódó bejegyzések

 

A Green Policy Center 2022-es évértékelője

A Green Policy Center 2022-es évértékelője

Véget ért a 2022-es év is, ezért ideje volt számot vetnünk az elmúlt év eredményeivel. A tavalyi évben is aktívan dolgoztunk rajta, hogy tudományosan megalapozott információk mentén, kiegyensúlyozottan, őszintén és párthovatartozástól függetlenül foglalkozzon a klímaváltozással, és egyéb halasztást nem tűrő zöldpolitikai kérdésekkel.