A Green Policy Center egyetértési megállapodást írt alá a Körforgásos Gazdaság Platformmal
07.30.2020
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Körforgásos Gazdaság Platform szakmai munkáját támogató munkacsoport 2020. július 29-ei online ülése során szakmai műhelyünk egyetértési megállapodást írt alá a Körforgásos Gazdaság Platformmal.

A Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH),
az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint magyarországi vállalatok és szervezetek vezetői hozták létre a Körforgásos Gazdaság Platformot annak érdekében, hogy kifejezzék elkötelezettségüket a körforgásos gazdaság mellett. A Platform keretében a felek évente olyan magas szintű párbeszédet kezdeményeznek a körforgásos gazdaságról, mely fölgyorsíthatja az átmenetet a tudományos intézmények, a kormány és más releváns érdekelt felek segítségével.

A Körforgásos Gazdaság Platform szakmai munkáját támogató munkacsoport 2020. július 29-ei online ülése során a Green Policy Center bemutatta tevékenységét, valamint aláírta az egyetértési megállapodást a platformmal. Szakmai műhelyünk ezzel csatlakozott a Körforgásos Gazdasági Platformhoz.

A munkacsoport ülése során az új tagok bemutatkozását követően a résztvevők megvitatták a hulladékgazdálkodást érintő változásokat, egyeztettek a Platform online kommunikációjának fejlesztéséről és a további lépésekről. A Platform munkájáról további információkat az alábbi linken lehet olvasni:

https://bcsdh.hu/programok/korforgasos-gazdasag-platform/

Kapcsolódó bejegyzések

 

A COP28 klímakonferencia uniós és egyházi prioritások mentén

A COP28 klímakonferencia uniós és egyházi prioritások mentén

A héten ülnek össze ismét a világ kormányainak, civil szervezeteinek és cégeinek képviselői az ENSZ éves kéthetes klímakonferenciájára, hogy értékeljék az eddigi lépéseik eredményességét, megoldást találjanak a klímaváltozás okozta károk kezelésére és javaslatokat tegyenek az ambiciózusabb klímavédelmi lépésekre. Természetesen minden fontos szereplő megfogalmazta már javaslatait, mi pedig ez uniós és pápai álláspontokat vetjük össze a klímakonferencia várható kihívásaival.

Magyarország Első Klímaalkalmazkodási Előrehaladási Jelentése

Magyarország Első Klímaalkalmazkodási Előrehaladási Jelentése

„A kibocsátás-csökkentéssel ellentétben az alkalmazkodás szinte kizárólag a saját érdekünk, más országok javát csak közvetve szolgálja. Ennek megfelelően senki sem fogja rajtunk „számonkérni”, ha elmulasztjuk a szükséges intézkedéseket, viszont a következmények minket sújtanak.” – nyit a Green Policy Center új jelentése, amelyben az elérhető nemzeti és helyi stratégiák, különféle adatok elemzésével grafikus formában igyekszik helyzetképet adni a hazánkat negatívan érintő klímaváltozási hatásokról.