Javaslataink a koronavírus-járványt követő változásokra gondolkodásunkban és gazdaságunkban
08.24.2020
Szerző: Tibor Schaffhauser

A Green Policy Center Igazgatója, Dr. Huszár András írt az Élő Bolygónk portálra arról, milyen változásokat kellene hoznia gondolkodásunkban, gazdaságunkban a koronavírus-járványnak.

A COVID-19 járvány utáni zöldebb helyreállás lehetőségeivel kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére 17 magyarországi tudós, kutató, illetve a kérdésben kiemelkedő jártassággal rendelkező vezető felkérést kapott, hogy (elsősorban, de nem kizárólagosan) a szakterületükre vonatkoztatva, Magyarországról és szélesebb kitekintéssel, a fenntarthatóság szemszögéből nézve, fejtsék ki a gondolataikat az alábbi kérdésekről:

  • Miben kell különböznie a világjárvány és az általa okozott gazdasági válság utáni működési rendünknek, azaz milyen tanulságokat kell levonnunk a fenntartható fejlődés érdekében?
  • Mik azok a legfontosabb változások, amelyek már rövid távon érvényre jutnak?
  • Mik azok a legfontosabb változások, amelyek több időt igényelnek, de elkerülhetetlenek?
  • Mik azok a tények, trendek, problémák, amelyeket a járvány tanulságait levonva, Magyarország fenntartható fejlődési pályára állása érdekében külön kiemelne?

Intézetünk igazgatójának írása az alábbi linken olvasható teljes terjedelmében: https://www.elobolygonk.hu/Innovativ_trendek/Jovomuhely/2020_08_15/dr_huszar_andras_arrol_milyen_lesz_a_vilag_a_jarvany_utan

A többi írás pedig ezen a linken elérhető: https://www.elobolygonk.hu/Innovativ_trendek/Jovomuhely

Kapcsolódó bejegyzések

 

Klímaváltozás és Biztonság Magyarországon – eredménybemutató konferencia

Klímaváltozás és Biztonság Magyarországon – eredménybemutató konferencia

A klímaváltozás milyen negatív hatásaira kell felkészülnie hazánknak és melyek azok, amelyek biztonsági kihívásokká válhatnak, amennyiben nem kezeljük őket időben? Ezekre a kérdésekre igyekeztünk választ adni a „Klímaváltozás és biztonság Magyarországon” című projektünk eredménybemutató konferenciáján.

Az Európai Parlament megálljt int a zöldrefestésnek

Az Európai Parlament megálljt int a zöldrefestésnek

Az Európai Parlament január közepén zöld jelzést adott egy irányelvre, amely javítani fogja a termékek címkézését és betiltja a megtévesztő környezeti állítások használatát a jövőben. Mit is takar azonban ez az irányelv és mi a jelentősége?