Emelt klímacélon innen, energiaválságon túl: az energiatermelés és -fogyasztás válaszútjai a 2020-as évtizedben
03.12.2024
Szerző: Koczóh Levente András

„Emelt klímacélon innen, energiaválságon túl” címmel rendezünk beszélgetést 2024. március 25-én 17 órától a Scruton Belváros kamaratermében, ahol az energiatermelés és -fogyasztás válaszútjait vitatjuk meg meghívott előadóinkkal.


Közel másfél év telt el a 2022. júniusi konferenciánkon tartott, emlékezetes panelbeszélgetés óta. A korábbi turbulens energiaválság lassan csillapodni látszik, miközben kiteljesedik a 2030-as uniós energia- és klímavédelmi keret, a Bizottság megtette 2040-es klímacél-javaslatát, a Kormány pedig rövidesen végére ér a Nemzeti Energia- és Klímaterv (NEKT) felülvizsgálati folyamatának. Úgy érezzük, ismét megérett az idő egy újabb eszmecserére az energetika aktuális kérdéseiről.
A rendezvény során bemutatjuk a magyar felülvizsgált NEKT-hez az Európai Bizottság által készített ajánlásokról szóló elemzésünket, amely elsősorban az 2030-as hazai energiahatékonysági és megújuló energia célok további emelésének lehetőségével foglalkozik.
A bemutatót követő panelbeszélgetés során pedig ismét megtisztel bennünket a jelenlétével a másfél évvel ezelőtti panelbeszélgetés három résztvevője, akik az ország legkiválóbb szakemberei közé tartoznak.

A rendezvényre regisztrálni az alábbi linken lehetséges (a részvétel ingyenes):

Regisztrációs határidő: 2024. március 22., péntek 17:00. Tekintettel a terem korlátozott befogadóképességére, a regisztrációt hamarabb is lezárhatjuk!


Kapcsolódó bejegyzések

 

Indulj el a “zöld utadon” a Green Policy Center közösségépítő nyári táborával!

Indulj el a “zöld utadon” a Green Policy Center közösségépítő nyári táborával!

A Green Policy Center, Magyarország zöld szakmai műhelye téged is vár, hogy csatlakozz az első közösségépítő nyári táborunkhoz 2024 júliusában! Készülj fel egy felejthetetlen élményre, amely amely a kikapcsolódáson túl tele lesz hasznos információkkal, inspirációval, cselekvési lehetőséggel és sok-sok beszélgetéssel hasonló érdeklődési körű táborozókkal.