Indulj el a “zöld utadon” a Green Policy Center közösségépítő nyári táborával!
03.25.2024
Szerző: GPC-editor

A Green Policy Center, Magyarország zöld szakmai műhelye téged is vár, hogy csatlakozz az első közösségépítő nyári táborunkhoz 2024 júliusában! Készülj fel egy felejthetetlen élményre, amely a kikapcsolódáson túl tele lesz hasznos információkkal, inspirációval, cselekvési lehetőséggel és sok-sok beszélgetéssel hasonló érdeklődési körű táborozókkal.


Miért válassz minket?

Betekintés a legfrisebb zöld trendekbe: Betekintést nyerhetsz a fenntarthatóság legújabb trendjeibe és innovációiba, az éghajlatváltozás mérséklési stratégiáktól kezdve a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos megoldásokig. Az előadásokat úgy tervezzük, hogy segítsünk megszerezni a mai környezeti kihívások kezeléséhez szükséges alapvető ismereteket és készségeket.

Interaktív workshopok: Interaktív műhelymunkák és esettanulmányok segítségével együtt dolgozhatsz társaiddal valós környezeti problémák megoldásán, amelyek kézzelfogható hatást gyakorolnak.

Terepi kirándulás: Részt vehetsz izgalmas szakmai kiránduláson, ahol első kézből szerezhetsz tapasztalatot gyakorlati fenntarthatósági megoldásokról és környezeti gyakorlatokról.

Networking és későbbi együttműködési lehetőség: Megismerhetsz olyan résztvevőket, akik osztoznak a környezetvédelem iránti érdeklődésedben. Teremts új kapcsolatokat, vitatkozz, és légy részese egy támogató közösségnek, amelynek tagjaira a Green Policy Center is építhet a jövőbeli munkái során.

Tervezett program

A részletes program elérhető alább:

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Rólunk

Dr. Huszár András

Huszár András éghajlatváltozási szakértő, jogász és kutató, aki több éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi- és hazai klímapolitikában. Szakmai pályafutását a kormányzatban jogi szakértőként kezdte, részt vett többek között az EU 2030-as klíma- és energiakeretének, valamint az ENSZ Párizsi Megállapodásának tárgyalásaiban, Magyarország IPCC és UNFCCC kapcsolattartója volt. Majd a Nemzetközi és EU-s Klímapolitikai Osztály vezetőjeként felelős volt a hivatalos magyar álláspont előkészítéséért és képviseletéért. Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének ülésein küldöttségvezető-helyettes volt. Ezt követően a Klímapolitikai Főosztályt vezette, ezalatt az időszak alatt fogadták el a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát. Hozzájárult az első Nemzeti Energia- és Klímatervhez is, és főosztálya volt felelős a hosszú távú éghajlatpolitikai-tervezésért. András volt az egyik fő hajtóerő egy magyar, IPCC típusú jelentés összeállításának kezdeményezése mögött. 2020 áprilisában két kollégájával együtt alapította meg a Green Policy Centert, amely egy közép-európai klíma- és fenntarthatósági agytröszt és tanácsadó cég.

Kecskés Zsófia

Zsófia az ELTE humánökológia mesterszakának hallgatója, jelenleg a Green Policy Center gyakornoka. Fő érdeklődési területei az ökopolitika, a településfejlesztés és az igazságos átmenet. Tanulmányai során több, a klímaváltozással és fenntarthatósággal foglalkozó szemléletformáló, társadalmi párbeszéd szélesítését célzó eseménysorozat (A Harmadik Út: Nem tetszik a globalizáció? De hogyan akarsz kiszállni belőle?; Radikálisan más) szervezésében, illetve a WWF Magyarország önkénteseként vidékfejlesztési kutatásban vett részt. Egyetemi hallgatótársaival a Kihalni veszélyes podcast és a Karátson Gábor Kör vezetőségi tagja.

Koczóh Levente András

Levente környezetmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2013-ban. 2013. és 2015. között az EU Kibocsátás-kereskedelmi Rendszerében (EU ETS) az ingyenes kvótakiosztás ügyintézőjeként dolgozott az illetékes minisztériumban. Egy multinacionális vállalatnál környezeti elemzőként eltöltött időszakot követően, a következő hat és fél évben az EU ETS-sel kapcsolatos uniós jogalkotási tárgyalásokkal foglalkozó szakértőként folytatta közigazgatási pályafutását. Más kapcsolódó feladatokban is részt vett, mint a Nemzeti Energia és Klímaterv megalkotása, az Igazságos Átmenet Alap vagy a Modernizációs Alap források felhasználásának tervezése, vagy az Erőfeszítés-megosztási Rendelet alkalmazása. 2022. áprilisától a Green Policy Center senior klímapolitikai tanácsadójaként tevékenykedik. Feladatai közé tartozik az éghajlat-politikai modellezés és szakpolitikai javaslatok kidolgozása, illetve a helyi közösségek klíma-átmenetének támogatása.

Schaffhauser Tibor

Tibor a Green Policy Center társalapítója, több, mint 10 éves nemzetközi klímapolitikai tapasztalattal. Tibor mesterdiplomáját Tokióban szerezte közpolitika szakon, ahol energia- és nemzetközi fejlesztéspolitikára fókuszált. Korábban klímapolitikáért felelős főosztályvezető-helyettesként számos hazai jogalkotási, szakpolitikai és végrehajtási témakörön dolgozott, illetve a nemzetközi klímatárgyalásokon képviselte Magyarországot. A minisztériumból való távozását követően Tibor a bécsi Energiaközösség Titkárságán klímapolitikai tanácsadóként a Szerződő Felek Nemzeti Energia- és Klímaterveinek, Hosszú-távú Alacsony Kibocsátási Stratégiáinak kidolgozásán, valamint levegőminőséggel és fenntartható finanszírozással foglalkozó projekteken dolgozott. Tibor 2020 óta dolgozik a Green Policy Centerrel, ahol főként nemzetközi és uniós klímapolitikával, fenntartható finanszírozással, körforgásos gazdasággal és egyéb fenntarthatósággal kapcsolatos témákkal foglalkozik.

Tudnivalók

  • Időpont: 2024. július 5-7.
  • Helyszín: Édenkert Panzió, Siófok-Szabadifürdő
  • Férőhelyek száma: 10 fő
  • Részvételi díj: 56 000 Ft, amely tartalmazza a szállás és az étkezés költségeit, de nem tartalmazza az utazási költségeket.

Jelentkezései feltételek és folyamat

  • 18 – 30 év közötti életkor
  • Előleg befizetése: A jelentkezés feltétele 10 000 Ft előleg egyidejű befizetése a 16200010-10106956 számú bankszámlaszámra. A közleményben fel kell tüntetni a jelentkező nevét és azt, hogy „Nyári tábor 2024, előleg”. A jelentkezés az előleg megfizetése esetén válik véglegessé!
  • Jelentkezési határidő: 2024. április 29., hétfő, 23:59. (A jelentkezési lehetőség a férőhelyek korábbi feltöltése esetén korábban is lezárulhat!

Kapcsolódó bejegyzések